از کمبودهاى تغذيهاى شايع در بين کودکان سنين مدرسه در کشورمان کمبود کلى مواد غذايى است که موجب تأخير رشد کودکان مىگردد و همچنين کمخونى فقر آهن، کمبود يد و اختلالات ناشى از آن ( گواتر ) است.


کمخونى فقر آهن
کمخونى فقر آهن با تغييرات رفتارى و کاهش قدرت يادگيرى همراه است. کودکانِ کمخون، بىتفاوت، خسته و تنبل هستند و در امور تحصيل نسبت به کودکان سالم کمتر موفق مىشوند. اين کودکان پس از درمان فعالتر و موفقتر خواهند شد. مواد غذايى حاوى آهن عبارتند از:
گوشت و جايگزينهاى آن ( گوشت قرمز، ماهي، پرندگان)، تخممرغ، مخلوط حبوبات و سبزىجات ( جعفري، گشنيز، اسفناج)، خشکبار (برگ هلو، انجير خشک، کشمش، بادام، گردو، فندق).
آهن موجود در لوبيا، نخود و عدس به مقدار کمترى قابل جذب است، اما مصرف گوشت با سبزىجات سبب افزايش جذب آهن از سبزىها تا حدود دو يا سه برابر مىگردد. براى جذب آهن بهتر است بلافاصله بعد از غذا چاى مصرف نشود.
کمبود يُد
کودکانى که کمبود يُد دارند مبتلا به گواتر مىشوند. اين کودکان در يادگيرى دروس مشکل دارند و در نهايت دچار اُفت تحصيلى مىشوند. بهترين راه براى کنترل اين اختلال، مصرف نمک يُددار است.